Consult

Een gericht individueel advies op het gebied van voeding en leefstijlverandering is niet in een uurtje te geven. Zoals de ingrediënten in een soep een poosje samen moeten trekken om de smaken goed te laten samenvoegen, zo zal je moeten wennen aan andere smaken en gewoonten. Aandacht en tijd leiden tot een beter èn blijvender resultaat.

Daarom bied ik het programma ‘BASISVOEDING in 3 stappen’ aan: een uitgebreid intakegesprek, gevolgd door twee consulten. Daarmee krijg je een goed inzicht in je eet- en leefgewoonten en hun invloed op je gezondheid. Op basis van een nauwkeurige diagnose help ik je op weg naar een passende voeding en kijken we hoe je je leefgewoonten kunt aanpassen om beter in balans te komen. Daarmee schep je de beste voorwaarden voor je lichaam om zichzelf te kunnen herstellen en je gezondheid te verbeteren.

BASISVOEDING in 3 stappen

Wat houdt het BASISVOEDING-programma in?

 1. Vòòr de eerste afspraak stuur ik je een vragenlijst over je voedingskeuze, eetpatroon en eetgewoonten die je invult en aan mij terugstuurt. Zo krijg ik alvast een eerste indruk en het scheelt je de kosten van een afspraak.

 2. De eerste afspraak is een uitgebreid intakegesprek, waarvoor ik wat langer de tijd neem om een nauwkeurig beeld te krijgen van je huidige conditie, je leefgewoonten en gezondheidsklachten. We hebben een vraaggesprek, waarbij ik goed luister naar je hulpvraag en je klacht(en), aanvullende vragen zal stellen over je algehele gezondheid en mate van energie en je medische geschiedenis. Ook hoor ik graag van je wat het doel is dat je wil bereiken. We bespreken het ingevulde eetschema.

 3. Op basis van de intake en het eetschema kom ik tot een passend advies, dat ik bij een tweede afspraak met je doorspreek. We kijken hoe je het voedingsadvies concreet kan inpassen in je werk- en leefstijl. Samen gaan we op zoek naar de best haalbare oplossingen binnen jouw omstandigheden. Ik wijs je daarbij op goed verteerbare voedselcombinaties, geschikte kooktechnieken, eenvoudige smakelijke recepten en help je alternatieve producten vinden. Vaak leiden kleine kwalitatieve veranderingen in voedselkeuze al tot resultaat.

 4. Op basis van het totaalbeeld van je gezondheid kan naar voren komen dat er verstoringen zijn op andere levensgebieden die aandacht nodig hebben. Indien je baat hebt bij nader (medisch) onderzoek of een andere vorm van behandeling of begeleiding, zal ik je in overleg doorverwijzen.

 5. Tijdens de derde afspraak staan we stil bij je ervaringen: wat werkt goed, wat werkt niet? Lukt het je om je eetpatroon anders te organiseren? Kan ik je helpen valkuilen of knelpunten aan te pakken? Ik help je verder op weg om vers, voedzaam en smakelijk eten onderdeel te maken van je dagelijks leven. Daarnaast kijken we bij de derde afspraak bewust naar je leefgewoonten en hun invloed op je gezondheid. We besteden aandacht aan je beweging, je lichaamshouding, ademhaling en manieren van ontspannen. We kijken hoe je ‘ongezonde’ gewoonten kunt veranderen in gezonde gewoonten.

 6. Zijn je gezondheidsklachten ernstiger of langduriger van aard? Dan maken we vervolgafspraken voor begeleiding zolang je dat nodig hebt. Op basis van je ervaringen zal het voedingsadies waar nodig tussentijds worden bijgesteld en aangepast. Tussen de afspraken kan enige tijd liggen (2-3 weken) om jezelf en je lichaam te laten wennen aan ander voedsel en aangepaste eetgewoonten.

Wil je een gericht en passend voedings- en leefstijladvies om zelf verder te kunnen werken aan je gezondheid? Neem contact op of maak een afspraak via de onderstaande button.

Liever een los consult?

 • Heb je concrete vragen over je voedselkeuze en hoe je deze kunt verbeteren?
 • Wil je meer weten over de werking van voedingsmiddelen en hun invloed op je gezondheid?
 • Zoek je tips voor goede voedselcombinaties, zodat je spijsvertering beter gaat functioneren?
 • Vraag je je af hoe je beter kunt zorgen voor fysieke en mentale ontspanning?
 • Wil je dat iemand gewoon eens met je meedenkt hoe je tot een beter eet- en leefpatroon kunt komen om je weerstand en energie te versterken?

Je kunt natuurlijk altijd een afspraak maken voor een los consult.Meer informatie over het programma en / of consult?

Stel gerust je vraag via het contactformulier of maak een afspraak.

Liever bellen? Bel dan naar: 06 516 908 16